Zabawa sylwestrowa w Szczecinie

Samodzielne przygotowanie imprezy wigilijnej w firmie nie jest łatwe. Niemniej jednak załóżmy, że firma ma własne zaplecze gastronomiczne i możliwe jest przygotowanie wigilii w siedzibie firmy. Zobacz, co Szczecin wigilia firmowa musi mieć w menu.



Oczywiście na takiej firmowej wigilii rzadko przestrzega się tych standardowych 12 potraw i jest ich mniej, a do tego nie wszystkie są takie typowo wigilijne. Spróbujmy natomiast przygotować menu pół na pół, pół wigilijne, pół imprezowe, niemniej jednak postne. Pierwszym i najważniejszym daniem powinien być tutaj karp w galarecie. Można go też przygotować pieczonego, grillowanego lub smażonego, niemniej jednak powinno się pamiętać, że na takich krótkich przyjęciach im więcej potraw zimnych, tym nie gorzej. Innymi przystawkami mogą być: warzywna sałatka z majonezem, jakieś śledzie i tutaj pomysł jest dowolny, warzywa na przykład. w formie pieczonych z dipami, koreczki i coś z grzybami - przykładowo. rolada warzywno-grzybowa. Szczecin wigilia firmowa z ciepłych dań może mieć barszcz czerwony z uszkami, zupę rybną lub na przykład. zupę grzybową bądź także krem grzybowy z grzankami. Innymi ciepłymi daniami mogą być kluski z makiem, groch z kapustą, faszerowany łosoś i jakieś danie jednogarnkowe. Szczecin wigilia firmowa musi być także wyposażona w opłatek, soki , a oprócz tego ciepłe napoje - kawę i herbatę w co najmniej dwóch rodzajach. Rozpuszczalną , a ponadto prawdziwą i herbatę na przykład. czarną i zieloną. Warto także pamiętać o słodkościach - o serniku tradycyjnym, makowcu i owocach oraz dodatkowo słodyczach. Taka wigilia z całą pewnością będzie bardzo udana.
Warto sprawdzić: Szczecin impreza sylwestrowa.